A zenekarról

RÖVID ÁTTEKINTÉS

A 2000-ben történt megalakulása óta 7 lemezt, 21 videoklipet, 4 DVD-t, 1 kislemezt és 1 válogatáslemezt készített az egyik legnépszerűbb hazai rock-zenekarnak számító Depresszió. A négytagú formációnak három albuma lett aranylemez, valamint több kiadványával is vezette a hazai lemezeladási listákat. Sikeres, önálló turnék mellett, évek óta a hazai fesztiválok egyik kiemelt produkciójaként lép színpadra a csapat. Pályafutása során több, mint 750 koncertet adott a zenekar, és olyan világsztárokkal játszott együtt, mint például a Korn, Marilyn Manson, Slayer, Deep Purple, Deftones, Motörhead, Soulfly, Apocalyptica, Sepultura, Biohazard, Bloodhound Gang, Machine Head, Guano Apes, Ignite, Clawfinger, Anthrax, Fear Factory, Kosheen, Within Temptation, Manu Chao...

DEPRESSZIÓ BIOGRÁFIA

Az egyik legnépszerűbb hazai rock-zenekarnak számító Depresszió 2000 januárjában adta első koncertjét 4 tagú formációban. Ezt tekintjük a hivatalos indulásnak.

Az első, Tiszta erőből című lemez megjelenése után turnéra indult a csapat.

2002-ben készült el a Depresszió számára áttörést jelentő Amíg tart című lemez. Ekkor került sor az első önálló turnéra, és ekkor készült el az első videoklip is, a Lásd! (amit neked szántak) című dalhoz. A folyamatosan népesedő rajongótábornak köszönhetően, egyre sikeresebb koncerteket adott a zenekar.

2004 nyarán már a hazai fesztiválok kihagyhatatlan produkciójaként készítette el Egy életen át című lemezét a csapat.

Számos közönség és szakmai díj elnyerése, valamint az album sikerei után, 2005 tavaszán az ország egyik legnépszerűbb rock-zenekaraként bonyolította le 5 éves jubileumi turnéját a Depresszió, melynek legnagyobb önálló fellépésére a budapesti Petőfi Csarnokban került sor. A telt házas koncert felvételét tartalmazó Depi Birth DayVD 2005 novemberében jelent meg DVD+CD formátumban.

2006 tavaszán jelent meg a Még1X című kislemez, ami a zenekar negyedik lemezének előfutára volt, és a MAHASZ lista első helyén nyitott. 2006 szeptemberében látott napvilágot Az ébredés útján. A közel másfél évig tartó lemezbemutató országjárás legnagyobb bulijára 2007. 11. 17-én került sor a PeCsában. A koncertet megörökítő felvétel 2008 tavaszán jelent meg De3,14 Live címmel DVD+CD formátumban.

2008 decemberében jelent meg a zenekar ötödik stúdióalbuma, Egyensúly címmel, amit egy 50 állomásos turné követett.

2009 szeptemberében egy ötödik taggal egészült ki a csapat Pálffy (SODA) Miklós személyében. A Sampleres, billentyűs háttérvokalista csatlakozása tovább bővítette a Depresszió zenei eszköztárát.

A 2010-ben jubiláló csapat Nincs jobb kor (Best of 2000-2010) című válogatása a HammerWorld Magazin exkluzív mellékleteként került forgalomba. A több ezer rajongói szavazat alapján összeállított válogatáson 16 dal kapott helyet újramasterizált formában, valamint 2 régebbi dal újrarögzített verziója, és 2 új szerzemény. A sikerre való tekintettel, a zenekar kiadója bolti forgalomban is elérhetővé tette a jubileumi korongot, amiből több, mint 6000 példány kelt el. 2010 februárjában indult az 50 állomásos 10 éves jubileumi turné, ami 50.000 koncertlátogatót vonzott. A Jubileumi koncert felvételeiből készült DVD 2011 márciusában került a boltokba. A jubileumi országjárás, valamint a baráti zenekarokkal közösen létrehozott Royal Flush Fesztiválturné sikerei után, 4 hónapra elzárkózott a zenekar a nyilvánosság elől, hogy teljes mértékben a következő lemezének megírására koncentrálhasson.

A MAHASZ lista első helyén nyitó 10 éves jubileumi koncert DVD megjelenésével egy időben tért vissza a színpadokra a Depresszió. A sikeres tavaszi és nyári turné lebonyolítása közben, Varga Zoltán producer segítségével készült el a hatodik stúdióalbum.

A Vízválasztó című lemez 2011. szeptember 5-én jelent meg, és a MAHASZ Lista első helyén debütált, majd hetekig az élmezőnyben szerepelt. A lemez sikere a koncertekre is kihatott. A másfél éves lemezbemutató turné alatt, közel 70.000-en vettek részt a zenekar koncertjein.

2013 októberében új kiadvánnyal jelentkezett a csapat. A 2 új dalt és 14 koncertfelvételt rejtő Csak a zene című speciális album megjelenése után, ismét egy sikeres őszi turné következett.

2014 elején az egymilliós nézettségű "A Dal" című műsorban vett részt három alkalommal a Depresszió, amiben a döntőig jutott a közönségszavazatoknak köszönhetően. A sikeres szereplést követően, ismét turnéra indult a csapat, amivel párhuzamosan elkészítette hetedik stúdióalbumát a SuperSize Recordingban.

A folyamat zajlik... című lemez október elsejétől kapható.

Tagok:

Halász Ferenc: ének, gitár

Hartmann Ádám: gitár

Nagy Dávid: dob

Kovács Zoltán: basszusgitár

Web:

http://www.depressziomusic.hu

http://www.facebook.com/depressziomusic

http://www.youtube.com/depressziomusic

http://www.twitter.com/depressziomusic

E-mail:

Diszkográfia