A zenekarról

RÖVID ÁTTEKINTÉS

A 2000-ben történt megalakulása óta 8 lemezt, 24 videoklipet, 1 Blu-ray-t, 4 DVD-t, 1 kislemezt, 1 válogatáslemezt, valamint 1 koncertlemezt készített az egyik legnépszerűbb hazai Rock / Metal zenekarnak számító Depresszió. A négyszeres arany és kétszeres platinalemezes négytagú formáció több kiadványával is vezette a hazai lemezeladási listákat. Sikeres, önálló turnék mellett, évek óta a hazai fesztiválok egyik kiemelt produkciójaként lép színpadra a csapat. Pályafutása során több, mint 800 koncertet adott a zenekar, és az alábbi világsztárok előtt lépett színpadra: Korn, Marilyn Manson, Slayer, Deep Purple, Deftones, Motörhead, Soulfly, Apocalyptica, Sepultura, Biohazard, Bloodhound Gang, Machine Head, Guano Apes, Ignite, Clawfinger, Anthrax, Fear Factory, Kosheen, Within Temptation, Hatebreed.

DEPRESSZIÓ BIOGRÁFIA

A Depresszió 2000 januárjában adta első koncertjét négytagú formációban. Ezt tekintjük a hivatalos indulásnak.

Az első, Tiszta erőből című lemez megjelenése után a Tankcsapda vendégeként indult turnéra a csapat.

2002-ben készült el a Depresszió számára áttörést jelentő Amíg tart című lemez. Ekkor került sor az első önálló turnéra, és ekkor készült el az első videoklip is a Lásd! (amit neked szántak) című dalhoz. A folyamatosan népesedő rajongótábornak köszönhetően egyre sikeresebb koncerteket adott a zenekar.

2004 nyarán már a hazai fesztiválok egyik fontos produkciójaként készítette el Egy életen át című lemezét a csapat.

Számos közönség- és szakmai díj elnyerése, valamint az album sikerei után, 2005 tavaszán bonyolította le 5 éves jubileumi turnéját a Depresszió. A legnagyobb önálló fellépésére a budapesti Petőfi Csarnokban került sor. A koncert felvételét tartalmazó Depi Birth DayVD 2005 novemberében jelent meg DVD+CD formátumban.

2006 tavaszán a zenekar negyedik lemezének felvezetőjeként jelent meg a Még1X című kislemez, ami a Depresszió első MAHASZ lista vezető kiadványa lett. 2006 szeptemberében látott napvilágot Az ébredés útján. A közel másfél évig tartó lemezbemutató országjárás legnagyobb bulijára 2007.11.17-én került sor a PeCsában. A koncertet megörökítő felvétel 2008 tavaszán jelent meg De3,14 Live címmel DVD+CD formátumban.

2008 decemberében jelent meg a zenekar ötödik stúdióalbuma Egyensúly címmel, amit egy 50 állomásos turné követett.

2009 szeptemberében egy billentyűssel egészült ki a csapat Pálffy (SODA) Miklós személyében.

A 2010-ben jelent meg a jubiláló csapat Nincs jobb kor (Best of 2000-2010) című válogatása. 2010 februárjában indult az 50 állomásos 10 éves jubileumi turné, ami 50.000 koncertlátogatót vonzott. A jubileumi koncert felvételeiből készült DVD 2011 márciusában került a boltokba. A jubileumi országjárás, valamint a baráti zenekarokkal közösen létrehozott Royal Flush Fesztiválturné sikerei után 4 hónapra elzárkózott a zenekar a nyilvánosság elől, hogy teljes mértékben a következő lemezének megírására koncentrálhasson.

A MAHASZ lista első helyén nyitó 10 éves jubileumi koncert DVD megjelenésével egyidőben tért vissza a színpadokra a Depresszió. A tavaszi és nyári turné lebonyolítása közben Varga Zoltán producer segítségével készült el a hatodik stúdióalbum.

A Vízválasztó című lemez 2011. szeptember 5-én jelent meg, és a MAHASZ Lista első helyén debütált, majd hetekig az élmezőnyben szerepelt. A lemez sikere a koncertekre is kihatott. A másfél éves lemezbemutató turné alatt, közel 70.000-en vettek részt a zenekar koncertjein.

2013 októberében új kiadvánnyal jelentkezett a csapat. A 2 új dalt és 14 koncertfelvételt rejtő Csak a zene című speciális album megjelenése után ismét egy sikeres őszi turné következett.

2014 elején az egymilliós nézettségű "A Dal" című műsorban vett részt három alkalommal a Depresszió, amiben a döntőig jutott a közönségszavazatoknak köszönhetően.

2014 őszén látott napvilágot a Folyamat zajlik... című album, ami már a megjelenés napján aranylemez státuszt ért el.

2015 őszén egy speciális műsorral indult turnéra a zenekar, hogy megünnepelje 15. születésnapját. A jubileumi országjárás a csapat addigi legsikeresebb önálló koncertsorozata lett. A budapesti Barba Negrában megrendezésre került 15 éves jubileumi koncertre minden jegy elkelt. Az ünnepi fellépést a Pixel Film stábja örökítette meg. A felvételekből készült koncertfilm 2016 őszén jelent meg, és ez lett az első hazai Metal műfajú Blu-ray kiadvány.

2017 januárjában szakmai eltávolodás miatt távozott a Depresszióból Pálffy Miklós. Mivel a zenekar úgy érezte, hogy a terveit négytagú formációban tudja a legjobban megvalósítani, ezért a Depresszió történetében klasszikusnak számító felállásban folytatta tovább pályafutását.

A zenekari ügyek rendeződésétől új lendületet kapott a csapat.

A következő lemez felvezetéseként 2017 februárjában jelent meg A kés hegye című dal. A megjelenést egy sikeres tavaszi turné követte, majd a zenekar történetének egyik legjobb nyári szezonja. Közben Az ébredés útján, valamint a Vízválasztó című lemezek is bearanyozódtak, a nyár végén pedig A folyamat zajlik... lett platinalemez.

A nyári turné közben Varga Zoltán Producer / Hangmérnök segítségével elkészült a Válaszok után... című nyolcadik Depresszió nagylemez, ami 2017 október 20-án jelent meg.

Tagok:

Halász Ferenc: ének, gitár

Hartmann Ádám: gitár

Nagy Dávid: dob

Kovács Zoltán: basszusgitár

Web:

http://www.depressziomusic.hu

http://www.facebook.com/depressziomusic

http://www.youtube.com/depressziomusic

http://www.instagram.com/depressziomusic

E-mail:

Diszkográfia